284Taekwon Do Skala Velenje OzadjeBackWash
 
Tae Kwon Do Skala Velenje logo
 
 
pest

Novice: 201710. Sun Open, 15.3.2014, 17. 3. 2014

 

Minuli vikend je v Blaslovčah potekalo 10. mednarodno prvenstvo v Taekwondo-ju Sun Open. Tekmovanja so se udeležili tekmovalci iz Češke, Madžarska, Hrvaške, BIH, Srbije in Slovenije. Za člane kluba Skala, ki so reprezentanti, je bilo to zadnje tekmovanje pred Evropskim prvenstvom, ki bo v začetku aprila potekalo v Belorusiji.  Trener Landeker je bil z nastopom svojih varovancev zadovoljen, saj je videl kakšna je njihova pripravljenost in kaj je potrebno v teh zadnjih tednih še narediti.
Velenjčani so se domov vrnili s pokalom za tretji najboljši klub tekmovanja, Jerneja Jenšterle pa je postala najboljša mladinka prvenstva.


Na najvišjo stopničko so se povzpeli: Matic Zaluberšek (dečki, forme rumeni pas), Pia Landeker (deklice, forme rumeni pas), Nejc Rakuša (mladinci, forme I. dan), Borut Sobota (člani, forme II. dan),
Nejc Rupreht (mladinci, borbe -57kg), Dean Vukančič (mladinci, borbe -45kg) in Jerneja Jenšterle (mladinke, borbe -64kg).

Srebrne medalje so si priborili: Tai Zorko Vačovnik (dečki, forme modri pas), Tamara Vogler (deklice, forme zeleni pas), Klemen Vogler (mladinci, forme I. dan in borbe -51kg), Jerneja Jenšterle (mladinke, forme I. dan), Tanja Verboten (članice, forme II. dan), Nejc Rakuša (mladinci, borbe -45kg) in Matej Rezar (člani, borbe +85kg).

Tretje mesto so osvojili: Luka Krel (dečki, forme rdeči pas in borbe +60kg), Tai Zorko Vačovnik (dečki, borbe -45kg), Rene Niegelhell (dečki, forme rumeni pas), Domen Zabukovnik (mladinci, forme I. dan in borbe -51kg), Matej Rezar (člani, forme I. dan) in Laura Volk (mladinke, borbe -58kg).