284Taekwon Do Skala Velenje OzadjeBackWash
 
Tae Kwon Do Skala Velenje logo
 
 
pest

Novice: 2017XIII. Bulgaria Open, Blagoevgrad, Bolgarija, 15., 16. 11. 2014, 17. 11. 2014

 

Pretekli vikend so tekmovalci Taekwon-do kluba Skala preživeli v Bolgariji. Udeležili so se XIII. Bulgaria Open, mednarodnega prvenstva v Taekwondo-ju verzije ITF, ki je potekalo v Blagoevgradu. Izjemno kvalitetnega tekmovanja, ki ga je ITF Slovenija uvrstila tudi med izbirna tekmovanja za reprezentanco za leto 2014, se je udeležilo preko 250 mladincev in članov iz Bolgarije, Grčije, Romunije, Makedonije, Srbije, BIH, Cipra in Slovenije.

Na tekmovanju so vsi slovenski klubi nastopili kot ena ekipa, katere večino so predstavljali velenjski Taekwondoisti, ki je na koncu osvojila skupno drugo mesto. Po številu osvojenih medalj so zaostali samo za domačim klubom Falcon.

V Slovenijo so se Skalčki vrnili z lepo zbirko medalj.

Prva mesta so osvojili: Nejc Rakuša (ml. mladinci, forme črni pas I.dan), Luka Krel (ml. mladinci, borbe +75 kg),Staša Lipnik (članice, borbe -69kg).

Na drugo stopničko so se povzpeli: Dean Vukančič(ml. mladinci, forme črni pas I.dan), Nejc Rupreht (ml. mladinci, forme črni pas I.dan), Jerneja Jenšterle (ml.mladinke, borbe -64 kg), mladinke ekipne borbe (Jenšterle, Binter, Momčilov, Krivolapova), Borut Sobota (člani, forme črni pas II. dan), Staša Lipnik(članice, forme črni pas III. dan).

Tretji pa so bili Renato Vogler (ml. mladinci, forme rdeči pas), Klemen Vogler (st. mladinci, borbe -57 kg), Domen Zabukovnik (ml. mladinci, borbe -57 kg), Dean Vukančič (ml. mladinci, borbe -51 kg), mladinci ekipne borbe (Zabukovnik, Vogler, Rupreht, Rakuša, Krel, Zabukovnik, Vukančič).

Trener Landeker je z nastopi svojih varovancev zadovoljen, saj so vsi pokazali zelo dobro tehnično in borbeno pripravljenost, uspešno upiranje težkim nasprotnikom, pa je tudi dobra popotnica za državno prvenstvo, ki se bo prihodnjo nedeljo odvijalo v Ljubljani in 3. Yom Chi 2014, mednarodno prvenstvo, ki bo 6. decembra potekalo v Rdeči dvorani v Velenju.