284Taekwon Do Skala Velenje OzadjeBackWash
 
Tae Kwon Do Skala Velenje logo
 
 
pest

Novice: 2014

 

Srečno 2015!, 31. 12. 2014

Srečno 2015!

3. Yom Chi, 6. 12. 2014, 31. 12. 2014

Za člani Taekwon-do kluba Skala Velenje je izjemno naporen, a tudi uspešen vikend. Preteklo soboto so, v sodelovanju s kluboma Unior Zreče in Sun Braslovče, v Velenju gostili 3. Yom Chi 2014, mednarodno odprto prvenstvo v Taekwondo-ju verzije ITF. Trener kluba Skala in glavni organizator vsega dogajanja, Peter Landeker, je uspel ob pomoči članov kluba in njihovih staršev pripraviti dogodek, ki ga bodo udeleženci zagotovo še velikokrat uporabili kot zgled in za primerjavo pri pripravi podobnih tekmovanj. Prvenstva se je udeležilo preko 360 tekmovalcev in sodnikov iz 29 klubov iz Avstrije, Bosne in Hercegovine, Bolgarije, Češke, Hrvaške, Madžarske, Romunije, Srbije in Slovenije. Uvodoma je tekmovalce pozdravil predsednik ITF zveze za tradicionalni Taekwon-do Slovenije, Matevž Žugelj, prvenstvo pa je odprl dr. Franc Žerdin, podžupan Mestne občine Velenje. Tekmovanja se je udeležil tudi Master Mario Bogdanov, podpredsednik Evropske ITF Taekwon-do federacije, ki je bil nad organizacijo tekmovanja in tudi nad mestom Velenje navdušen. Organizatorjem je predlagal, naj razmislijo o tem, da bi v prihodnjih nekaj letih vložili kandidaturo za organizacijo Evropskega prvenstva v Velenju.

Državno prvenstvo 2014, Ljubljana, 23. 11. 2014, 24. 11. 2014

V nedeljo, 23. novembr 2014, je v Ljubljani potekalo posamezno in ekipno državno prvenstvo za vse starostne kategorije v Taekwondo-ju verzije ITF. Tekmovanje, ki ga je v sodelovanju s Taekwon-do klubom Škorpijon Ljubljana in Klubom borilnih veščin Tiger Ljubljana organizirala ITF Zveza za tradicionalni Taekwon-do Slovenije, je potekalo v posameznih in ekipnih formah, borbah, specialni tehniki in testu moči. Na prvenstvu so se pomerili tekmovalci iz Taekwondo klubov: Unior Zreče, Sun Braslovče, Sonkal Mengeš, Tiger Ljubljana, Škorpijon Ljubljana, Thor Jesenice in Skala Velenje, pravico pa jim je delilo 26 sodnikov pod vodstvom glavnih sodnikov ITF Slovenije: Štefana Črešnarja (Unior Zreče) in Petra Rozoničnika (Skala Velenje). Velenjski Taekwon-do klub Skala, ki ga vodi trener Peter Landeker, je na prvenstvu zastopalo 36 tekmovalcev, ki so osvojili kar 30 posameznih in 8 ekipnih državnih naslovov in tako, kot že nekaj let zapored, ponovno postali najuspešnejši klub v državi.

XIII. Bulgaria Open, Blagoevgrad, Bolgarija, 15., 16. 11. 2014, 17. 11. 2014

Pretekli vikend so tekmovalci Taekwon-do kluba Skala preživeli v Bolgariji. Udeležili so se XIII. Bulgaria Open, mednarodnega prvenstva v Taekwondo-ju verzije ITF, ki je potekalo v Blagoevgradu. Izjemno kvalitetnega tekmovanja, ki ga je ITF Slovenija uvrstila tudi med izbirna tekmovanja za reprezentanco za leto 2014, se je udeležilo preko 250 mladincev in članov iz Bolgarije, Grčije, Romunije, Makedonije, Srbije, BIH, Cipra in Slovenije. Na tekmovanju so vsi slovenski klubi nastopili kot ena ekipa, katere večino so predstavljali velenjski Taekwondoisti, ki je na koncu osvojila skupno drugo mesto. Po številu osvojenih medalj so zaostali samo za domačim klubom Falcon.

11. Ahac Open, Šentjur, 25. 10. 2014, 2. 11. 2014

Člani Taekwon-do kluba Skala so, 25. oktobra 2014, dan preživeli v Šentjurju, kjer so se udeležili mednarodnega tekmovanja 11. Ahac Open. Domov so se vrnili s sedmimi zlatimi, tremi srebrnimi in enajstimi bronastimi medaljami.

3rd International »YOM CHI 2014« Taekwon-Do Championship, 6. 12. 2014, 21. 10. 2014

We are honored to invite you to 3rd International »YOM CHI 2014« Taekwon-Do Championship DATE: 6th December 2014 PLACE OF THE EVENT: Red Hall, Velenje, GPS N: 46,3569 E: 15,1152 ORGANIZERS: TAEKWON-DO CLUB SKALA VELENJE, TAEKWON-DO CLUB UNIOR ZREČE and TAEKWON-DO CLUB SUN BRASLOVČE ENTRY FEE: 20.- EUR (includes a T-shirt and 1 warm meal on the day of the competition) ENTRIES DEADLINE: 3rd December 2014 on e-mail taekwondoklub.velenje@siol.net

6. Lehel Vezer, Jaszbereny, 4.10.2014, 5. 10. 2014

Minulo soboto so Velenjski Taekwondoisti odprli novo tekmovalno sezono s tekmovanjem v Madžarskem Jaszberenyu. 6. odprtega mednarodnega prvenstva Lehel Vezel so se udeležili tekmovalci in klubi iz Avstrije, Srbije, Hrvaške, BIH, Slovenije, Slovaške, Romunije in Madžarske. Tudi tokrat so Skalčki domov prinesli lepo zbirko odličij. Jerneja Jenšterle je s tremi zlatimi medaljami v kategoriji mladink (forme črni pas I. dan, borbe -64 kg in borbe +70 kg) postala najboljša mladinka tekmovanja. Nejc Rupreht je osvojil tretje mesto v formah črni pas I. dan in dve zlati medalji v borbah (-69 kg in -75 kg) in postal najboljši mladinec tekmovanja. Tudi naziv najboljšega člana tekmovanja je šel v Velenje - Borut Sobota je osvojil 1. mesto v formah črni pas II. dan in 2. mesto v borbah – 71 kg.

Vpis novih članov, 31. 8. 2014

Se želite naučiti korejske borilne veščine, se počutiti varnejše z znanjem samoobrambe, ali se zgolj rekreirati, zabavati ter narediti nekaj za svoje telo? V Taekwon-do klubu Skala vpisujemo nove člane obeh spolov in vseh starostnih kategorij. Vpis poteka vsak ponedeljek, sredo in petek med 18.00 in 20.00 uro v mali telovadnici B-stavbe Šolskega centra Velenje. Informacije: tel. 041/244-020 taekwondoklub.velenje@siol.net https://www.facebook.com/TaekwondoKlubSkalaVelenje

XI. mladinsko in VI. veteransko svetovno prvenstvo, Tadžikistan, 4.-11.8.2014, 10. 8. 2014

Naši trije Skalčki so zaključili z nastopi na XI. mladinskem in VI. veteranskem svetovnem prvenstvu v Tadžikistanu. Rezultati so fantastični. Jerneja Jenšterle je postala svetovna prvakinja med mlajšimi mladinkami v borbah do 64 kg. Peter Landeker je postal svetovni prvak med veterani kategorije silver v borbah do 90 kg. Peter je osvojil tudi 3. mesto v formah črni pas V. dan. Veteranska ekipa, ki sta jo poleg Petra sestavljala še Ismet Ičanović in Muhamed Baltić je osvojila naslov svetovnih prvakov v ekipnih borbah in drugo mesto v ekipnem testu moči. Reprezentanco je prvič (in zagotovo ne zadnjič ) odlično vodila trenerka Staša Lipnik. Iskrene čestitke vsem!

10. Sun Open, 15.3.2014, 17. 3. 2014

Minuli vikend je v Blaslovčah potekalo 10. mednarodno prvenstvo v Taekwondo-ju Sun Open. Tekmovanja so se udeležili tekmovalci iz Češke, Madžarska, Hrvaške, BIH, Srbije in Slovenije. Za člane kluba Skala, ki so reprezentanti, je bilo to zadnje tekmovanje pred Evropskim prvenstvom, ki bo v začetku aprila potekalo v Belorusiji. Trener Landeker je bil z nastopom svojih varovancev zadovoljen, saj je videl kakšna je njihova pripravljenost in kaj je potrebno v teh zadnjih tednih še narediti. Velenjčani so se domov vrnili s pokalom za tretji najboljši klub tekmovanja, Jerneja Jenšterle pa je postala najboljša mladinka prvenstva.

9. Serbia Open, 1.3.2014, 3. 3. 2014

1. marca 2014 je v Bajši v Srbiji potekalo mednarodno prvenstvo v Taekwondo-ju 9. Serbia Open. Tekmovanja se je udeležilo tudi sedem članov kluba Skala, ki so kljub temu, da jih je bilo malo, osvojili naziv 3. najboljšega kluba tekmovanja, Klemen Vogler in Borut Sobota pa sta postala tudi najboljša posameznika v mladinski oziroma članski konkurenci.

Tehnični seminar z GM Hwang Ho Yong-om, 27. 1. 2014

V Zrečah je med 24. in 26. januarjem potekal tehnični seminar, ki ga je vodil Grand Master Hwang Ho Yong. Seminarja so se udeležili tudi člani kluba Skala. V nedeljo, 26. januarja je potekalo tudi opravljanje izpitov za črne pasove IV.dan, V. dan in VI. dan, ki se ga je udeležil tudi naš sodnik Peter Rozoničnik in ga tudi uspešno opravil. ITF Slovenija je tako bogatejša za tri nove mojstre taekwondo-ja: Peter Rozoničnik IV.dan, Muhamed Baltič V.dan in Ismet Ičanovič VI.dan. Čestitamo!