284Taekwon Do Skala Velenje OzadjeBackWash
 
Tae Kwon Do Skala Velenje logo
 
 
pest

Novice: 2017XXVI. člansko, XVII. mladinsko, III. veteransko in I. otroško Taekwon-Do evropsko prvenstvo, 20. 2. 2011

 

V ponedeljek, 21. februarja 2011, bo triindvajsetčlanska odprava slovenskih taekwondoistov in spremljevalcev odpotovala proti Estoniji, kjer se bo v prihodnjem tednu odvijalo XXVI. člansko, XVII. mladinsko, III. veteransko in I. otroško evropsko prvenstvo v Taekwondo-ju verzija ITF.

Slovensko ekipo sta sestavila trenerja Peter Landeker in Ismet Ičanovič. Oba izkušena tekmovalca (Ičanovič je aktualen svetovni in evropski veteranski prvak v borbah) sta še v lanskem letu tudi sama stala v ringu – letos pa nova pravila ne dovoljujejo opravljati funkcije trenerja in tudi tekmovati – bosta v Tallin peljala prekaljeno ekipo, ki se lahko pohvali kar z dvema aktualnima svetovnima mladinskima prvakoma (Staša Lipnik in Aljaž Žvikart), svetovnim podprvakom (Uroš Rupreht), evropsko prvakinjo (Stašo Lipnik), evropskim podprvakom (Uroš Rupreht) in nosilci medalj s preteklih evropskih in svetovnih prvenstev (Tanja Verboten, Žan Marguč, Miha Kos, Žan Mernik, Saša Sirše,
Borut Sobota).

Tekmovalci so zadnje priprave odlično opravili in so zelo dobro pripravljeni, zato lahko pričakujemo, da se bodo v prihodnjem tednu brez težav kosali z najboljšimi evropskimi nasprotniki, ubranili aktualne naslove ter osvojili tudi nova najvišja mesta.