284Taekwon Do Skala Velenje OzadjeBackWash
 
Tae Kwon Do Skala Velenje logo
 
 
pest

Novice: 2017Najmlajši uspešni v Puli, člani v Mariboru - 2.4.2011, 4. 4. 2011

 

Pretekli vikend so se tekmovalci Taekwon-do kluba Skala udeležili kar dveh tekmovanj. Najmlajši so se v soboto odpravili na mednarodno prvenstvo Istra Open v Pulo, medtem ko se je v nedeljo združena članska ekipa Skala-Unior pomerila v prvem in drugem kolu regionalne Taekwon-do lige, ki je potekala v dvorani Tabor v Mariboru.

 

V Puli sta se na najvišjo stopničko povzpela Klemen Vogler (dečki, borbe, modri pas) in Tai Zorko Vačovnik (dečki, forme rumeni pas). Srebrne medalje so osvojili Nejc Rupreht (dečki, borbe –40kg), Dean Vukančič (dečki, forme, zeleni pas in borbe –35 kg) in Renato Vogler (dečki, borbe –30kg). Tretji pa so bili Tamara Vogler (deklice, forme, rumeni pas), Žiga Polc (dečki, forme, rdeči pas) in Renato Vogler (dečki, forme, modri pas).

 

V Mariboru so potekale prve borbe regionalne Taekwon-do lige, ki se letos nadaljuje po zelo uspešni prvi sezoni. Zahodno skupino lige poleg ekipe Skala-Unior sestavljajo še Ketter-Hwarang iz Maribora, Trojan iz Pule ter ekipa Rijeka iz Rijeke. Liga ima nekoliko spremenjena pravila: posamezne borbe trajajo 3 minute, dovoljen je močnejši kontakt in dovoljen je »knock-out«.

Člani ekipe Skala-Unior, ki jo vodi Skalin trener Peter Landeker, so Velenjčani: Uroš Rupreht, Gašper Rek, Aljaž Žvikart, Aljoša Drnovšek, Rok Miklavžina in Alen Osmanovič; Žan Marguč – Unior Zreče; Ivan Budimir – Sonkal Mengeš in Dejan Tustonja – Pula.

V prvem kolu je ekipa Skala-Unior premagala ekipo Rijeke, ekipa Trojan pa je morala priznati premoč Mariborčanom. V drugem kolu so potekale borbe med člani ekipe Skala-Unior in Ketter-Hwarang. Videli smo lahko odlične borbe, vsi tekmovalci so pokazali izjemno željo in borbenost, vendar je bil za zmago Mariborčanov odločilen predvsem KO v težki kategoriji. Le-ta je privedel do prevelike prednosti, ki je tekmovalci pod vodstvom Landekerja niso uspeli več nadoknaditi. Ekipi Skala-Unior prav tako manjkajo tekmovalci v težkih kategorijah, ki lahko veliko nadoknadijo v ekipnih borbah, torej tam, kjer se tekmovalci borijo naključno in ne glede na težo.

Kljub vsemu smo lahko videli odlične boje in odlično predstavo, tako da so tekmovalci polni pričakovanja tretjega kroga lige, ki bo 17. aprila v Zagrebu.