284Taekwon Do Skala Velenje OzadjeBackWash
 
Tae Kwon Do Skala Velenje logo
 
 
pest

Novice: 2017Czech Open, 24.3.2012 in 8th Open Serbia, 31.3.2012, 2. 4. 2012

 

Za tekmovalci Taekwon-do kluba Skala Velenje sta prvi tekmovanji v spomladanskem času. Skupaj s člani slovenske taekwon-do reprezentance, ki se intenzivno pripravlja za nastop na Evropskem prvenstvu, ki bo meseca maja v Bolgariji, so se udeležili tekmovanja Czech Open, ki že vrsto let poteka v Češkem Nymburgu. Velenjčani, ki so že dolgoletni člani reprezentance in imajo za sabo že vrsto nazivov najboljših tako na svetovnih kot evropskih prvenstvih, so ponovno dokazali, da so v izvrstni formi, ter da lahko od njih tudi letos pričakujemo vrhunske rezultate. Prvi mesti v borbah sta tako osvojila Staša Lipnik med članicami (do 75 kg) in Aljaž Žvikart med člani (do 64 kg), Uroš Rupreht (člani, do 85 kg) in Borut Sobota (mladinci, do 69 kg) pa sta bila tretja. Na stopničke sta se povzpela tudi dva mlajša Skalčka in sicer Dean Vukančič na prvo mesto v formah modri pas in Jerneja Jenšterle v borbah nad 55kg.


Najmlajši Skalčki pa so minuli vikend preživeli v Srbiji, kjer so se udeležili 8. mednarodnega odprtega prvenstva Srbije. Za večino je bila tokrat prva tekmovalna preizkušnja v borbah, katero si vsi odlično opravili in pokazali, da se razvijajo v odlične tekmovalce.

Prvi mesti sta osvojila Tai Zorko Vačovnik (dečki, forme zeleni pas) in Patrick Pasarič (dečki, borbe -25 kg). Srebrne medalje sta si priborila Tamara Vogler (deklice, forme zeleni pas in borbe -25kg) ter David Podpečan (dečki, borbe - 145 cm). Na tretje mesto pa sta se povzpela David Podpečan (dečki, forme zeleni pas) in Domen Zabukovnik (dečki, forme rdeči pas in borbe -145cm).