284Taekwon Do Skala Velenje OzadjeBackWash
 
Tae Kwon Do Skala Velenje logo
 
 
pest

Novice: 20177. Doboj Open, 22.9.2012, 16. 10. 2012

 

V soboto, 22. septembra, so se člani Taekwon-do kluba Skala udeležili prvega tekmovanja v šolskem letu 2012/13. Odpravili so se v Republiko Srbsko na sedmo mednarodno prvenstvo Doboj Open. Na tekmovanju, ki šteje tudi v točkovanju za mednarodno posamezno regionalno Taekwon-do ligo, se je pomerilo preko 250 tekmovalcev iz Avstrije, Madžarske, Srbije, Hrvaške, Slovenije in BIH. Tekmovalce Taekwon-do kluba Skala so spremljali trener Peter Landeker V.dan, sodnik Peter Rozoničnik III.dan ter Tomaž Jenšterle.

S tekmovanja so se Skalčki vrnili kar z dvema nazivoma najboljši: Nejc Rakuša je osvojil prvi mesti v formah črni pas I.dan in borbah  do 145 cm in postal najboljši deček tekmovanja, Borut Sobota pa je osvojil prvi mesti v formah črni pas I.dan in borbah do 69 kg in postal najboljši mladinec tekmovanja.

Na najvišjo stopničko so se povzpeli še: Dean Vukančič (dečki, forme rdeči pas), Jerneja Jenšterle (deklice, forme, črni pas I.dan) in Matej Rezar (člani, borbe nad 85 kg).

Srebrne medalje so osvojili Dean Vukančič (dečki, borbe do 155 cm), Matej Rezar (člani, forme rdeči pas) in Borut Sobota (mladinci, specialna tehnika).

Tretja mesta so si priborili Patrick Pasarič (dečki, borbe do 145 cm), Renato Vogler (dečki, forme rdeči pas in borbe do 145 cm), Klemen Vogler (dečki, forme črni pas I.dan), Nejc Rupreht (dečki, forme črni pas I.dan) in Jerneja Jenšterle (mladinke, forme črni pas I.dan in deklice, borbe do 165 cm).