284Taekwon Do Skala Velenje OzadjeBackWash
 
Tae Kwon Do Skala Velenje logo
 
 
pest

Novice: 2017UK Open, Velika Britanija, 10.-11.11.2012, 18. 11. 2012

 

Pretekli konec tedna se je 21 članska odprava Taekwon-do kluba Skala mudila v Veliki Britaniji. V mestu Guildford, ki je slabo uro vožnje oddaljeno od Londona, je potekalo dvodnevno odprto prvenstvo v Taekwondo-ju, verzije ITF. Tekmovanja se je udeležilo preko 400 tekmovalcev iz vse Velike Britanije, Belgije in Slovenije. Turnir, ki je bil namenjen vsem starostnim skupinam, je bil razdeljen na dva dni. V soboto so se pomerili mojstri - nosilci črnih pasov, nedelja pa je bila namenjena nosilcem barvnih pasov.

Velenjski Taekwon-do klub Skala je zastopalo 16 tekmovalcev, ki so se odlično odrezali in se v Slovenijo vrnili s 23 medaljami. Tekmovalce sta spremljala trener Peter Landeker in sodnik Peter Rozoničnik.

Zlate medalje so si priborili: Staša Lipnik (članice, test moči in borbe nad 69 kg), Laura Volk (mladinke, forme rdeči pas in borbe -51kg), Nejc Rupreht (dečki, borbe +155cm), Tomaž Jenšterle (člani, ekipne borbe),  Matej Rezar (člani, ekipne borbe in borbe +75kg) ter Borut Sobota (mladinci, borbe -69kg).

Druga mesta so osvojili: Staša Lipnik (članice, forme črni pas II.dan), Borut Sobota (mladinci, specialna tehnika), Nejc Rakuša (dečki, borbe -150cm), Klemen Vogler (mladinci, borbe -51kg), Jerneja Jenšterle (deklice, borbe +150 cm), Renato Vogler (dečki, borbe -155cm) in Dean Vukančič (dečki, borbe +155cm).

Na tretjo stopničko pa so se povzpeli: Nejc Rakuša (dečki, forme črni pas I.dan),  Pia Landeker (deklice, forme rumeni pas), Dean Vukančič (dečki, forme rdeči pas), Domen Zabukovnik (dečki, borbe -155cm), Matej Rezar (člani, forme rdeči pas), Tomaž Jenšterle (člani, forme rdeči pas in borbe +75kg).

Na prvenstvu sta se pomerila tudi Lan Jenšterle in Teja Rakuša, ki pa sta žal ostala tik pod stopničkami.