284Taekwon Do Skala Velenje OzadjeBackWash
 
Tae Kwon Do Skala Velenje logo
 
 
pest

Novice: 2017XI. mladinsko in VI. veteransko svetovno prvenstvo, Tadžikistan, 4.-11.8.2014, 10. 8. 2014

 

Dušanbe, glavno mestu Tadžikistana, med 4. in 11. avgustom 2014, gosti XI. mladinsko in VI. veteransko svetovno prvenstvo v Taekwondo-ju, verzije ITF. Preko 400 udeležencev iz 52 držav meri znanje v posameznih in ekipnih borbah, formah, testu moči in specialni tehniki.

Slovenska reprezentanca je tokrat maloštevilna, a zelo izkušena. Sestavljajo jo trije veteranski mojstri taekwondo-ja – Peter Landeker V. dan, Ismet Ičanović VI. dan in Muhamed Baltić V. dan, vsi aktualni evropski prvaki, ki opravljajo v ITF Zvezi za tradicionalni Taekwon-do Slovenije tudi delo reprezentančnih trenerjev; mladinka Jerneja Jenšterle I. dan - aktualna evropska prvakinja; prvič pa jih letos vodi trenerka Staša Lipnik III. dan - večkratna svetovna in evropska prvakinja.

Prvi dan prvenstva sta za veselje poskrbela veterana: Muhamed Baltić, je v formah kategorije gold,  črni pas V.dan, osvojil 2. mesto; Peter Landeker, forme veterani silver, črni pas V.dan pa z osvojenim tretjim mestom. Nastopili so tudi Jerneja Jenšterle, Ismet Ičanovič in veteranska ekipa v formah, vendar je nekoliko zmanjkalo, da bi osvojili medalje.

Drugi dan si je naslov svetovne mladinske prvakinje suvereno priborila Jerneja Jenšterle. V kategoriji mlajših mladink do 64 kg je brez težav opravila z nasprotnicami iz Kazahstana, Tadžikistana in Ukrajine in zasluženo osvojila zlato medaljo.

Sobota je bila v znamenju veteranskih borb. Najprej se je v ring podal Muhamed Baltič, ki je moral v kategoriji nad 80 kg priznati premoč Angleškemu tekmovalcu. Peter Landeker je ponovil uspeh svoje klubske varovanke. Brez težav je premagal tekmovalce iz Češke, Argentine, Portorika in Grenlandije in postal svetovni veteranski prvak v borbah do 90 kg. Za njim je nastopil Ismet Ičanovič, ki je premagal Argentinskega borca in izgubil proti Škotu ter osvojil 3. mesto v borbah do 80kg. Celotna veteranska ekipa (Landeker, Ičanović, Baltić) pa je posamične uspehe dopolnila še z ekipnim nazivom veteranskih svetovnih prvakov v borbah. Za ta uspeh so morali premagati ekipe iz Japonske, Rusije, Anglije in Češke.

Zadnji dan prvenstva so veterani posegli še po eni medalji. Pri ekipnem testu moči so bili celo v borbi za prvo mesto, a so bili po višanju števila desk, ki jih je morala ekipa razlomiti,  Angleški tekmovalci uspešnejši. Tako je ekipa v sestavi Landeker, Ičanović in Baltić osvojila odlično 2. mesto.

Taekwon-do reprezentanca se v Slovenijo vrača v torek, 12. avgusta 2014, ko bodo ob 13.40 uri pristali na letališču Jožeta Pučnika.