284Taekwon Do Skala Velenje OzadjeBackWash
 
Tae Kwon Do Skala Velenje logo
 
 
pest

Novice: 20176. Lehel Vezer, Jaszbereny, 4.10.2014, 5. 10. 2014

 

Minulo soboto so Velenjski Taekwondoisti odprli novo tekmovalno sezono s tekmovanjem v Madžarskem Jaszberenyu. 6. odprtega mednarodnega prvenstva Lehel Vezel so se udeležili tekmovalci in klubi iz Avstrije, Srbije, Hrvaške, BIH, Slovenije, Slovaške, Romunije in Madžarske.

Tudi tokrat so Skalčki domov prinesli lepo zbirko odličij. Jerneja Jenšterle je s tremi zlatimi medaljami v kategoriji mladink (forme črni pas I. dan, borbe -64 kg in borbe +70 kg) postala najboljša mladinka tekmovanja. Nejc Rupreht je osvojil tretje mesto v formah črni pas I. dan in dve zlati medalji v borbah (-69 kg in -75 kg) in postal najboljši mladinec tekmovanja. Tudi naziv najboljšega člana tekmovanja je šel v Velenje - Borut Sobota je osvojil 1. mesto v formah črni pas II. dan in 2. Mesto v borbah – 71 kg.

Dve zlati medalji je osvojil tudi Nejc Rakuša (mladinci, forme črni pas I. dan in borbe – 45 kg). Zlato medaljo si je priborili še Renato Vogler (starejši dečki, forme rdeči pas).

Drugo mesto je osvojil Klemen Vogler (mladinci, forme črni pas I. dan).

Tretji pa so bili: Pia Landeker (deklice, forme zeleni pas), Patrick Pasarič (starejši dečki, borbe -155 cm), Domen Zabukovnik (mladinci, forme črni pas I. dan), Renato Vogler (starejši dečki, borbe -165 cm) in Klemen Vogler (mladinci, borbe -57 kg).

Tekmovanja se je udeležil tudi Klemen Glinšek, vendar je ostal tik pred stopničkami in v formah in borbah osvojil 5.-8. mesto.