284Taekwon Do Skala Velenje OzadjeBackWash
 
Tae Kwon Do Skala Velenje logo
 
 
pest

Novice: 2017Bulgaria Open, 14. in 15. 11. 2015, 15. 11. 2015

 

V soboto, 14. in nedeljo, 15. novembra, je v Blagoevgradu v Bolgariji potekalo mednarodno odprto prvenstvo v borbah v Taekwondo-ju verzije ITF. Tekmovanja, ki šteje kot kvalifikacijska tekma za izbor reprezentance za evropsko prvenstvo Grčija 2016, se je udeležilo tudi dvanajst tekmovalcev Taekwon-do kluba Skala skupaj s trenerjem Petrom Landekerjem in sodnikom Petrom Rozoničnikom. Na izredno kvalitetnem prvenstvu se je pomerilo preko 450 tekmovalcev iz osmih držav in Skalčki so štirinajst dni pred državnim prvenstvom pokazali, da je njihova forma na izredno visokem nivoju.  

Na najvišjo stopničko so se povzpeli: Luka Krel (mlajši mladinci, + 75 kg), Nejc Rakuša (starejši mladinci, -51 kg), Dean Vukančič (starejši mladinci, -57 kg) in ekipa mlajših mladincev (Luka Krel, Luka Panič, Tilen Šketa, Jan Šketa, Simon Zajec, Renato Vogler).

Srebrne medalje so si priborili: Tai Zorko Vačovnik (starejši dečki, -50 kg), Borut Sobota (člani, -71 kg), dečki in deklice v skupnem seštevku (Tai Zorko Vačovnik) ter mladinci in mladinke v skupnem seštevku (Luka Krel, Renato Vogler, Dean Vukančič, Nejc Rakuša, Domen Zabukovnik, Nejc Rupreht, Klemen Glinšek, Klemen Vogler, Jerneja Jenšterle).

Tretja mesta pa so osvojili: Jerneja Jenšterle  (starejše mladinke, -64 kg) in ekipa starejših mladincev (Dean Vukančič, Nejc Rakuša, Domen Zabukovnik, Nejc Rupreht, Klemen Glinšek, Klemen Vogler).