284Taekwon Do Skala Velenje OzadjeBackWash
 
Tae Kwon Do Skala Velenje logo
 
 
pest

Novice: 2017Bosna Open 2016, 12. 3. 2016, 14. 3. 2016

 

V soboto, 12. marca 2016, je v Prnjavorju v BIH potekalo mednarodno odprto prvenstvo v Taekwondo-ju verzije ITF. Tekmovanja so se udeležili tudi tekmovalci Taekwon-do kluba Skala skupaj s trenerjem Petrom Landekerjem in sodnikom Petrom Rozoničnikom. Na prvenstvu se je pomerilo 34 ekip s preko 400 tekmovalci iz desetih držav in Skalčki so slab mesec pred evropskim prvenstvom znova potrdili svojo dobro pripravljenost. Vsi slovenski klubi so nastopili kot Team Slovenia in v skupnem seštevku z dvakrat večjim številom točk zanesljivo osvojili naziv najboljše ekipe prvenstva. Uspeh sta dopolnila še velenjčana Jerneja Jenšterle, ki je postala najboljša mladinka in Klemen Vogler, ki je postal najboljši mladinec tekmovanja

Na najvišjo stopničko so se povzpeli: Domen Zabukovnik (mladinci, borbe črni pas I.dan), Klemen Vogler (mladinci, forme črni pas II.dan), Jerneja Jenšterle(mladinke, forme črni pas II.dan in borbe -64 kg), Dean Vukančič (mladinci, borbe -57 kg), Nejc Rakuša (mladinci, borbe - 51 kg). 

Srebrne medalje so si priborili: Patrick Pasarič (mladinci, forme rdeči pas), Nejc Rupreht (mladinci, forme črni pas I.dan) in Renato Vogler (mladinci, borbe -51 kg). 

Tretja mesta pa so osvojili: Erazem Rozoničnik(dečki, forme modri pas), Nejc Rakuša(mladinci, forme črni pas II.dan), Luka Krel (mladinci, borbe +75 kg), Patrick Pasarič (mladinci, borbe - 51kg) in Klemen Vogler (mladinci, borbe - 63 kg).