284Taekwon Do Skala Velenje OzadjeBackWash
 
Tae Kwon Do Skala Velenje logo
 
 
pest

Novice: 2017Velenjski taekwondoisti z evropskega prvenstva z 8 zlatimi, 2 srebrnima in 3 bronastimi medaljami, 1. 5. 2017, 2. 5. 2017

 

V angleškem Liverpoolu, je med 25. in 30. aprilom 2017, potekalo XXXII. člansko, XXIII. mladinsko, IX. veteransko in VII. otroško evropsko prvenstvo v Taekwondo-ju, verzije ITF. Prvenstva se je udeležilo 796 tekmovalcev iz 32 evropskih držav, ki so se pomerili v posameznih in ekipnih borbah, formah, samoobrambi, testu moči in specialni tehniki.

Slovenska reprezentanca, katero je tokrat sestavljajo tudi 15 tekmovalcev Taekwon-do in kickboks kluba Skala Velenje, je pod vodstvom trenerjev Petra Landekerja, Ismeta Ičanovića, Muhameda Baltića, Simona Jana in Uroša Ruprehta izpolnila zadane cilje in zadovoljna prvenstvo zaključila s trinajstimi zlatimi, štirimi srebrnimi in šestimi bronastimi medaljami, pokalom za najboljšo veteransko ekipo in pokalom za najuspešnejšo državo v skupnem seštevku osvojenih medalj med veterani.

Velenjčani so na prvenstvu kar osemkrat stali na najvišji stopnički ter osvojili še dve srebrni in tri bronaste medalje.

V kategoriji dečkov in deklic je naziv evropske prvakinje osvojila Pia Zoja Glavnik(deklice, forme črni pas I.dan). Srebrno medaljo si je priborila Pia Zoja Glavnik (deklice, borbe do 35 kg), na tretjo stopničko pa se je povzpel Filip Žak Glavnik (dečki, borbe do 45 kg).

Med mladinci je za slovensko himno poskrbel Renato Vogler (mlajši mladinci, borbe do 57 kg). Evropski podprvak je postal Dean Vukančič (starejši mladinci, borbe do 69 kg). Bronaste medalje pa so osvojili Dean Vukančič (mladinci, forme črni pas I.dan), Klemen Glinšek (starejši mladinci, borbe do 75 kg) in mladinska ekipa v specialni tehniki (Luka Panič, Domen Zabukovnik, Dean Vukančič, Luka Krel, Nejc Rakuša, Klemen Glinšek).

Že tretje leto zapored je evropska prvakinja med članicami postala aktualna svetovna podprvakinja Staša Lipnik (borbe do 69 kg).

Veterani so ponovno poskrbeli, da je v dvorani še nekajkrat zadonela slovenska himna. Že tretje leto zapored je dvakratni evropski prvaka postal Peter Landeker(srebrna kategorija, borbe do 90 kg in forme črni pas V.dan). Veteranska ekipa v sestavi Peter Landeker, Ismet Ičanovič, Simon Jan in Muhamed Baltič je osvojila še ekipne naslove evropskih prvakov v ekipnih formah, borbah in testu moči in na si koncu zagotovila še pokal za najboljšo veteransko ekipo in pokal za najuspešnejšo državo v skupnem seštevku osvojenih medalj med veterani.

Vodstvo ITF Zveze za tradicionalni Taekwon-do Slovenije, ki je na prvenstvu opravljalo tudi delo članov različnih odborov evropske federacije, je nastope slovenskih tekmovalcev ocenilo za izjemno uspešne, saj  se v reprezentanci že nekaj let dviguje kakovost tekmovalcev, kar dokazuje tudi večje število osvojenih zlatih medalj. Prvenstva so se poleg tekmovalcev in trenerjev udeležili tudi Emin Durakovič, član sodniškega odbora evropske Taekwon-do federacije, odgovoren za jugo-zahodno regijo, Tomaž Kos, zakladnik evropske Taekwon-do federacije in trije sodniki – Peter Rozoničnik, Štefan Črešnar in Miha Kos.

Slovensko reprezentanco v mesecu septembru 2017 čaka nastop na svetovnem članskem prvenstvu, ki bo potekalo v Severni Koreji v letu 2018 pa evropsko prvenstvo za vse starostne kategorije v Estoniji.