284Taekwon Do Skala Velenje OzadjeBackWash
 
Tae Kwon Do Skala Velenje logo
 
 
pest

Novice: 2017Velenjski Taekwondoisti izjemno uspešno v novo tekmovalno sezono, 2. 10. 2017

 

Med 17. in 21. septembrom je v Pjongjangu v Severni Koreji potekalo20. člansko svetovno prvenstvo v Taekwondo-ju verzije ITF. Prvenstva se je tokrat udeležila maloštevilna slovenska odprava, ki sta jo poleg funkcionarjev ITF Zveze za tradicionalni Taekwon-do Slovenije sestavljala tudi Velenjčana, Staša Lipnik kot tekmovalka in njen trener Peter Landeker. Staša je v Severno Korejo odpotovala kot aktualna svetovna podprvakinja in že tretje leto zapored tudi evropska prvakinja, zato so bila njena pričakovanja v domovini Taekwondo-ja visoka. Iz svetovnega prvenstva v Pjongjangu se je s srebrno medaljo vrnila že leta 2011, tokrat pa žal ni šlo po načrtih. V formah je po napaki osvojila 5. do 8. mesto, v borbah pa jo je po prvem prostem krogu pričakala predstavnica Severne Koreje, aktualna svetovna prvakinja, kateri je morala po izjemno izenačenem boju premoč priznati že na svetovnem prvenstvu pred dvema letoma v Bolgariji. Tudi tokrat je imela Korejka s Stašo veliko dela, v prvem krogu je Staša tudi vodila, na koncu borbe pa so sodniki ponovno z minimalno prednostjo zmago prisodili predstavnici Severne Koreje, ki je v finalu tudi ubranila naslov svetovne članske prvakinje v borbah do 69kg. Neugoden žreb in dejstvo, da ITF Taekwon-do zaenkrat v borbah še ne uporablja repasaža, kar bi se naj v prihodnjem letu spremenilo, je tako pustil nekoliko grenak priokus, kljub temu, da je bilo prvenstvo v Severni Koreji res na visokem nivoju in se je celotna slovenska odprava v Slovenijo vrnila z lepimi vtisi.

  

 

Pretekli vikend pa so se velenjski tekmovalci pomerili kar na dveh mednarodnih prvenstvih. Mlajša ekipa se je udeležila tekmovanja Ahac Open v Šentjurju, Skalčki, kandidati za mesta v reprezentanci, pa so se v okviru SLO tima udeležili prvenstva Moravia Open v Ostravi na Češkem.

V Šentjurju so najmlajši pokazali, da so, kljub temu, da so s treningi po počitnicah šele dobro začeli, zelo dobro pripravljeni in so med klubi iz devetih držav osvojili odlično četrto mesto.

Prva mesta so osvojili: Tadeja Sušec (mlajše deklice, borbe -27kg), Doroteja Jerovšek (starejše deklice, borbe +55kg), Tina Sušec (starejše deklice, borbe -30kg) in Teo Harnik (mlajši dečki, forme rumeni pas).

Na drugo stopničko sta se povzpela: Lina Halilovič (mlajše deklice, forme rumeni pas) in Tjaš Luka Glavnik (starejši dečki, forme modri pas).

Tretji pa so bili: Tadeja Sušec (mlajše deklice, forme rumeni pas), Staš Lovro Glavnik (mlajši dečki, forme zeleni pas), Thai Lihteneker Koštomaj(mlajši dečki, forme rumeni pas), Dean Ocepek (starejši deček, forme modri pas), Luka Ramšak (mladinci, forme rumeni pas), Anže Pečnik(mladinci, forme modri pas), Dominik Jerovšek (mlajši dečki, borbe -27kg), Jaka Kumer (mlajši dečki, borbe -27kg) in Tjaš Luka Glavnik(starejši dečki, borbe -35kg).

  

V Ostravi na Češkem je zadnji septembrski vikend potekalo prvenstvo Moravia Open, na katerem je tim Slovenije osvojil odlično drugo mesto, Pia Zoja Glavnik, članica kluba Skala, pa je postala tudi najboljša deklica prvenstva. Slovenske ekipe, ki so jih v veliki meri sestavljali velenjski tekmovalci, so v kategoriji deklic, mladincev in članov osvojile prva mesta v ekipnih borbah.

Prva mesta so osvojili: Filip Žak Glavnik (mlajši mladinci, borbe -51 kg), Luka Krel (starejši mladinci, borbe +75kg), Staša Lipnik(članice, borbe -69kg), Dean Vukančič(člani, borbe -78kg), Renato Vogler(starejši mladinci, borbe -63kg), Pia Zoja Glavnik (starejše deklice, forme črni pas I.dan in borbe do 38kg), Erazem Rozoničnik (starejši dečki, borbe nad 50kg),

ekipa deklic v borbah (Pia Zoja Glavnik, Ema Mešič, Ana Sajtl, Eva Jan), moška mladinska ekipa v borbah (Renato Vogler, Simon Zajec, Matic Iršič, David Trdin, Filip Žak Glavnik) in moška članska ekipa v borbah (Luka Krel, Dean Vukančič, Nejc Rupreht, Nejc Rakuša, Alen Bračko, Domen Zabukovnik).

Druga sta bila: Domen Zabukovnik (člani, forme črni pas I.dan) in Nejc Rakuša (člani, borbe -64kg).

Bronaste medalje pa so si priborili: Staša Lipnik(članice, forme III.dan in višje), Filip Žak Glavnik (forme, mladinci črni pas I.dan), Nejc Rupreht (člani, forme črni pas I.dan), Domen Zabukovnik (člani, borbe -64kg), Erazem Rozoničnik (starejši dečki, forme rdeči pas), ekipa dečkov v borbah (Erazem Rozoničnik, Jan Sajtl, David Novak).